Alles wat je moet weten over mokken bedrukken

Welke mok is geschikt voor espresso of cappuccino? Met welke druktechniek kan jouw logo rondom bedrukt worden? Hoe vaak kan jouw bedrukte mok in de vaatwasser? En, welke mokken zijn momenteel hot?! In dit blog beantwoorden wij veelgestelde vragen over mokken en de bijbehorende druktechnieken. Zodat jij je makkelijk wegwijs kunt maken op onze website.

Maandagmorgen. Vroeg opstaan. De slaap uit je ogen wrijven. Koffie of thee zetten. Een routineklus die wel iets meer jeu kan gebruiken. Wat dacht je van koffiedrinken uit vrolijke, bedrukte mokken? Een mok bedrukt met een motiverende quote of een vrolijk logo drinkt net iets lekkerder dan een grauwgrijze, toch? Maar voordat je die hippe mok bestelt, leggen we je uit welke trends er zijn in mokken.

 

Trends in mokken

Een mok is niet zomaar een mok. Nee, echt. Je leest het goed. Want, die bloemenprint, gekke slogan of sobere kleur zegt veel over jou als persoon. En jouw mood. Met deze trends vind je een mok die helemaal bij jouw stemming of karakter past. En die van jouw (zakelijke) relaties, natuurlijk.

 

Emaille mokken

Een trend die je momenteel veel terugziet in retail is emaille. Emaille is een beschermlaag van gesmolten glas en wordt vaak gebruikt op aardewerk of metaal. Om het te beschermen, isoleren of te versieren. Het natuurproduct wordt al jaren gebruikt voor potten, pannen, badkuipen, reclameborden én mokken. Een emaille mok is hip en nostalgisch! Match de mokken met jouw huisstijl en val op.

 

Coffee-to-go mokken

Snel, sneller, snelst. Onze huidige maatschappij vraagt om snelle handelingen, en dus om coffee-to-go mokken. Een drankje ‘on the go’ past helemaal bij die ‘trend’. Fijn om te weten: de meeste coffee-to-go mokken hebben een zogeheten schroefdop, zodat je kunt hollen en vliegen zonder te morsen.

 

Metallics & Pastel mokken

Metallic kleuren hebben een rijke, luxe uitstraling. Denk aan koper of rosé goud. De combinatie van deze zoete pasteltinten en stoere metallics is – jawel - een gouden combinatie. Bedruk jouw logo op deze blikvangers en zet jouw organisatie op de voorgrond. Want deze plaatjes laat je niet in je tas liggen. Ze mogen gezien worden!

 

Mokken met geometrische vormen

Nog een trend in mokken: geometrische vormen. Deze vormen zijn tweedimensionaal, hebben rechte lijnen, en worden vaak getoond in combinatie met metaal. Deze trend maakt van jouw mokken echte eyecatchers. Op de drinkfles hieronder zie je deze trend goed terugkomen. Het diamantpatroon is niet meer weg te denken uit het modebeeld.

Beker in geometrische vormen

Wij hebben verschillende soorten mokken:

1. Plastic mokken zijn relatief goedkoop én breken niet.
2. Glazen mokken – tijdloos en praktisch.
3. RVS mokken lenen zich perfect voor graveren.
4. Emaille mokken zijn duurzaam en goed bestand tegen verkleuring door uv-stralen.
5. Porseleinen mokken zijn sterk, reuk- en smaakloos en verkleuren nauwelijks.

 

Zo zie je maar, ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

 

Welk formaat mok heb je nodig?

Cappuccino, espresso, koffie of thee. Welk formaat mok heb je nu eigenlijk nodig? Een cliché, maar niet minder waar: de keuze is reuze.

 

Welke mok is geschikt voor cappuccino?

Een cappuccino kopje is niet voor niets mooi rond. De vorm zorgt ervoor dat die lekkere schuimlaag luchtig blijft. Een cappuccino kopje heeft een inhoud van 250 ml.

 

Welke mok is geschikt voor espresso?

Goede espresso bestaat uit 30 ml koffie. Dit serveer je in een kopje met een inhoud van circa 60 ml. Wij hebben verschillende espresso kopjes met een inhoud van maximaal 100 ml. Ideaal voor een dubbele portie koffie, ook wel doppio.

 

Welke mok is geschikt voor koffie en thee?

Een koffiekopje is gemiddeld 250 ml. Een theemok ongeveer 300 ml. Natuurlijk hebben wij ook grotere koffie- en theemokken, voor de échte theeleuten en koffieliefhebbers.

 

Wat is de perfecte vulhoogte en randhoogte van een mok?

Mokken hebben een vulhoogte en een randhoogte. Het is handig om de vulhoogte aan te houden, wil je niet knoeien met koffie of thee. Wel zo handig. De vul- en randhoogte hangt af van het type mok. Een cappuccino kop heeft een andere vulhoogte dan een theeglas, bijvoorbeeld.

Hoe worden mokken bedrukt?

Mokken bedrukken. Hoe werkt dat nu eigenlijk?
Dit zijn onze vijf veelgebruikte druktechnieken:
1. Tampondruk
2. Keramische transfer
3. Sublimatiedruk
4. Zeefdruk
5. Lasergraveren

 

Wat is tampondruk?

Tampondruk is een relatief goedkope druktechniek en zorgt ervoor dat jouw mok ongeveer 100 keer in de vaatwasser kan, zonder dat jouw logo verdwijnt. Heel kort door de bocht, maar zo werkt het: de inkt wordt door de tampon, een soort rubberen stempel, op jouw mok bedrukt.

 

Wat is keramische transfer?

Is dat niet voldoende en wil je véél langer met jouw logo pronken? Dan is keramische transfer een optie. Dankzij keramische transfer kan jouw mok zeker 300 keer de vaatwasser in, zonder dat jouw logo verdwijnt.

 

Hoe dat werkt? Wij leggen het je uit:
1. Bij keramische transfer wordt jouw logo met speciale inkt op een zogeheten transfer-vel bedrukt.
2. Dit vel wordt vervolgens op jouw mokken aangebracht, waardoor ze de oven in kunnen.
3. Door de hitte brandt de inkt in jouw mokken. 

 

Wat is sublimatiedruk?

Mag het allemaal wel iets kleurrijker? Sublimatiedruk is geschikt voor full colour bedrukking en is een relatief dure druktechniek.

Het voordeel? Je hebt geen limiet in het aantal kleuren. Ook perfect als jouw ontwerp schaduwen of kleurverloop heeft.

 

Sublimatiedruk werkt als volgt:
1. Bij sublimatiedruk wordt jouw logo met speciale inkt aangebracht op het daarvoor bestemde sublimatiepapier.
2. Daarna wordt de print verhit en op jouw mok geperst.
3. Het sublimatiepapier wordt vervolgens verwijderd, zodat alleen de print achterblijft op het artikel.

 

Wat is zeefdruk?

Wil je jouw logo niet alleen op de voor- of achterkant tonen? Met zeefdruk kunnen mokken rondom bedrukt worden en kunnen jouw mokken zeker 300 keer in de vaatwasser, zonder dat jouw logo onzichtbaar wordt. Het is een open deur, maar bij zeefdruk wordt een zeef gebruikt. Deze zeef wordt gemaakt van een stuk gaas van zijde, polyester of staal. Om een mok te bedrukken, wordt de inkt op een ‘zeefdrukraam’ aangebracht en uitgesmeerd met een rakel.

 

Hoe werkt lasergraveren?

Jouw logo wordt met de hitte van een laserstraal op de gewenste mokken aangebracht. Bij graveren worden hiervoor naalden en mesjes gebruikt, in plaats van een laserstraal. Deze druktechniek is nauwkeurig en is daardoor geschikt voor kleine én grote aantallen. En, het geeft een luxe uitstraling.

Advies nodig? Wij beantwoorden graag al jouw vragen! Bel naar of e-mail naar .

Emaille mok

Kleine kanttekening: omdat mokken gebakken worden, zijn sommige kleuren moeilijk te bedrukken. Denk bijvoorbeeld aan magenta. Een mengsel tussen rood en blauw. Door het chemische proces kan een kleur anders uitpakken. Wat kan je daaraan doen? Bij sublimatiedruk is dit niet het geval, en blijft zuurstokroze echt zuurstokroze.

 

Mokken bedrukken? Alles is mogelijk!

Eigenlijk kun je het zo bont maken als je zelf wilt. Je kunt mokken niet alleen op verschillende manieren bedrukken, maar ook de grootte van jouw logo kan verschillen. 

 

Je kunt je nu wegwijs maken in onze veelzijdige collectie. Bekijk al onze mokken op onze website en vergroot jouw naamsbekendheid met een tijdloos item. Daar vind je ook een video met informatie.

 

Advies nodig? Wij beantwoorden graag al jouw vragen! Bel naar of e-mail naar .

Interessant? Deel dit artikel:
Terug naar blog overzicht
Gratis verzending, waar en wanneer het jou uitkomt!
Amsterdam, Parijs of de beursvloer: wij regelen het. Wij tonen het aantal werkdagen levertijd en een concrete leverdatum. Deadline? Een spoedlevering kunnen we vaak nóg een dag eerder leveren.
Gratis logoservice? Natuurlijk!
Gaat er geen belletje rinkelen bij ‘vector-logo’? Geen punt! Ook dat regelen wij. Ben je benieuwd hoe jouw reclame eruit ziet op een product? Vraag dan een digitaal drukvoorbeeld aan.
Luisteren is bij ons vanzelfsprekend.
Wij zijn wél een en al oor. Voor iedere klant. Of je nu vragen hebt over druktechnieken of een aantrekkelijke deal. Bel gerust. Wij helpen jou reclame maken.
TrustedShops Trustmark